Den Ultimata Guiden Till Klädsel För Cocktailpartyn

Ibland kan det kännas som att klädkoder inte diskuteras tillräckligt ofta. Det finns så mycket att fundera över när det gäller klädkoder. Först och främst måste man försöka förstå vad en klädkod faktiskt betyder rent konkret. Klädkoden kavaj betyder till exempel inte att man ska bära kavaj utan istället kostym. Klädkoder är också någonting som är glidande och beror på kulturen runt värdparet eller arrangören av tillställningen. Klädkodens faktiska uttryck beror också på hur mycket pengar gästerna har att spendera på sina kläder. Resurserna har här väldigt stor betydelse för om man har råd med finare eller enklare fest klänningar.

I alla lägen är det dock helt klart att gästerna bryter mot klädkoden vid nästan varje tillfälle. Ibland görs det som en kupp avsedd att imponera på de övriga gästerna, ibland görs det för att man inte förstår bättre och ibland för att man inte kan eller vill spendera de pengar som klädkoden kräver.

I den här artikeln kommer vi att koncentrera oss på klädsel för cocktailpartyn och vad som anses accepterat respektive inte accepterat för sådana tillställningar.

Bär inte kläder som är alltför avslöjande

Cocktailpartyn är fester på lite högre nivå än ett vanligt party. Det ska därför till lite stil och en av delarna du bör tänka på när det gäller stil är att inte bära alltför avslöjande kläder. När det gäller att visa hud finns det en tunn linje som skiljer stilfull sexighet från vulgaritet och den linjen är ofta väldigt svår att se. Dessutom beror linjens läge helt och hållet på vem du är. En kvinna med väldigt små bröst kan till exempel visa väldigt mycket av dem utan att det känns vulgärt medan en storbystad kvinna kanske måste dölja sin byst helt och hållet, om den är stor förstår de övriga gästerna att hon har bröst ändå.

Inga jeans eller tennisskor

Det kanske låter som en självklarhet men det bör sägas ändå – på cocktailpartyn ska man inte bära jeans. Jeans är alltför mycket av ett vardagsplagg för att passa in på ett cocktailparty.

Detsamma gäller med tennisskor. Oavsett hur trendiga, dyra eller häftiga tennisskorna är hör de inte hemma på ett cocktailparty.

Finare byxor kan bäras

Cocktailpartyn är inte en zon med totalt byxförbud dock. Det går numera an för en kvinna att bära finare byxor till ett cocktailparty och det finns numera också en mängd olika byxmodeller som är särskilt anpassade för alla särskilda tillställningar du kan tänka dig.

Ha inte för stor handväska

När det gäller accessoarer till cocktailpartyklädsel så ska de inte vara för stora. Cocktailpartyn är kocketta tillställningar och det hela har ofta en petit karaktär. Så handväskor med mera ska också vara petita.

Bär en kort eller medelkort klänning

Cocktailpartyn är inte tillställningen för långa klänningar. Cocktailpartyn är petita och så ska klänningarna också vara. Kort eller medellång klänning är det som gäller. Du hittar bra förslag på klänningar hos JJ’s House.

Skrynkliga, trasiga och smutsiga kläder är inte okej

Det kan tyckas vara en självklarhet men det bör ändå sägas. Kläderna du bär på ett cocktailparty ska vara rena, fria från skrynklor och hela. Att klä sig sjaskigt är ett tecken inte bara på dålig smak utan också på att man inte tar sig själv och omgivningen på allvar.

Bär inte för många kläder med särskilda budskap

Det är väldigt vanligt med kläder som har budskap idag och det kan väl vara häftigt och intressant men cocktailpartyn är inte – i alla fall inte uppenbart eller oftast – politiska tillställningar där olika budskap ska tutas ut. Håll inne med dina personliga åsikter om samhället i stort och koncentrera dig på att ha trevligt istället.